in

VANDALIZAM U SPLITU Nasilnik šipkom porazbijao autobus pun putnika, htio je voziti autobus

Vozača je tražio da vozi autobus, a pitao ga ima li pokaz

promet split

U Sv. Kaji (Salonitanska ulica) nepozati je muškarac počeo razbijati autobus pun putnika. Oko 6.30, kada se dogodio incident, vandal je pokušao zaustaviti promet. Nakon što nitko nije htio stati, izašao je na cestu i stao ispred autobusa.

Teška šipka bila je brisač autobusa

Nakon što se vozač zaustavio, putnici su doživjeti nesvakidašnji prizor. Muškarac je istrgnuo brisač i počeo razbijati prednje staklo autobusa Promet Split.

Foto: Danica Čizmić‎/Facebook grupa: Split i oko Splita

Nakon prednjih krenuo je i na bočne strane autobusa. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, nasilnik je prije razbijanja provalio u autobus, gurnuo vozača i pokušao nastaviti upravljati vozilom.

“Kad je vidio autobus, prepriječio mi je put, nije mi dao da prođem. Čim sam se zaustavio, počeo je nogama tući po šoferšajbi, a kada je vidio da mu to ne uspijeva, iščupao je brisač i njime dalje nastavio udarati. Čim je prvi put nogom udario u staklo, pozvao sam policiju. S obzirom da je uspio nekako razbiti prozor od prednjih vrata, nekako je rukama uspio otvoriti vrata i ući u autobus. Sjeo je na vozačevo mjesto i htio voziti autobus – čak me pitao imam li pokaznu! Nekako sam ga uspio odvući i udaljiti iz autobusa, gdje se još motao do dolaska policije. Prema meni, moram priznati, nije bio agresivan, mada sam se, naravno, prepao i ja i putnici”, rekao je šokirani vozač za Slobodnu Dalmaciju.

promet split
Foto: Danica Čizmić‎/Facebook grupa: Split i oko Splita

Vandal je hospitaliziran

Vozač je neposredno nakon napada pozvao policiju. Iako je prema navodima pokušao pobjeći, napadač je ubrzo uhvaćen. Policija nije uspjela obaviti razgovor pa je odveden u bolnicu. Liječnici splitskog KBC-a zadržali su ga na Psihijatriji.

instagram priče

Moguće je – ovo je alat s kojim možete tajno pregledavati tuđe Instagram priče

loto 6 od 45

Izvučena je šestica od 1.239.194,18 kn odlazi u Zagreb