Portal Svijet7 posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka. Politika zaštite privatnosti uređuje odnos prema informacijama koje portal Svijet7 prikuplja kad posjetite naše internetske stranice.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobni su podaci oni koji identificiraju vas: vaše ime, vašu adresu, e-poštu ili poštanske adrese. Portal Svijet7 ne prikuplja osobne podatke od vas osim kad ih vi izričito dajete. To uključuje ispunjavanje kontakt-forme, kad naručujete materijale s informacijama ili kad se pretplaćujete na e-biltene, čime pristajete na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Korištenje i otkrivanje osobnih podataka

Portal Svijet7 koristit će vaše osobne podatke isključivo za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, kako bi vam omogućili pristup posebnim informacijama ili kako bi komunicirali s vama.

Portal Svijet7 neće učiniti na bilo koji način dostupnima vaše osobne podatke trećim osobama niti će ih bilo gdje nuditi. Novinari/urednici/administratori portala Svijet7 obvezni su poštovati povjerljivost vaših podataka i pridržavati se općih akata portala Svijet7 definiranim Pravilima privatnosti i Općim uvjetima korištenja objavljenim na mrežnim stranicama portala Svijet7.

Sloboda izbora

Vi nadzirete informacije o sebi koje dajete portalu Svijet7. Međutim, ako ste odlučili da ne želite dijeliti svoje podatke s portalom Svijet7, molimo vas uvažite kako možda nećete moći pristupiti nekim dijelovima internetskih stranica.

Korisnici koji odluče da više ne žele primati usluge naše službe za obavijesti medijima, mogu se odjaviti od primanja tih poruka odustajanjem od pretplate na našoj stranici, upućujući e-poruku obavijesti. U slučaju promjene vaših osobnih podataka (primjerice poštanskoga broja, adrese e-pošte ili poštanske adrese), molimo da o promjenama obavijestite portal Svijet7 slanjem poruke na adresu elektroničke pošte info@svijet7.com kako bismo ispravili i/ili ažurirali vaše osobne podatke.

Informacije koje se bilježe automatski kad pristupate internetskim stranicama portala Svijet7 su opće informacije koje nisu osobne (vrsta internetskoga preglednika koji koristite, broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na stranicama, broj pregledanih stranica i sadržaja).

Te se informacije koriste kako bi procijenili privlačnost svojih internetskih stranica, unaprijedili sadržaj i funkcionalnost stranica. Vaši se podaci dalje ne obrađuju niti se prenose drugima.

Kolačići (cookies)

Kolačići su sićušne datoteke koje se privremeno pohranjuju na vašemu tvrdom disku, što našoj internetskoj stranici omogućava prepoznavanje vašega računala kad sljedeći put posjetite stranice portala Svijet7. Portal Svijet7 kolačiće koristi isključivo radi prikupljanja podataka o korištenju svojih stranica.

Kolačići ne sadržavaju podatke koji mogu identificirati osobu, pa je time osigurana zaštita vaše privatnosti. Ovisno o vašim postavkama, vaš će internetski pretraživač automatski prihvaćati kolačiće. Međutim, možete promijeniti postavke u pretraživaču u bilo kojem trenutku i ipak pristupiti internetskim stranicama portala Svijet7.

Kolačići treće strane

Za generiranje određenih sadržaja, portal Svijet7 koristi elektroničke skripte trećih strana, poput sadržaja s YouTubea, Facebooka, Twittera, Instagrama i slično. Treće strane mogu također postavljati svoje kolačiće. Portal Svijet7 ne koristi njihove kolačiće, ne kontrolira njihovo korištenje i ne može ih blokirati. Ako želite više informacija o kolačićima koje koriste treće strane, molimo posjetite njihove mrežne stranice.

Portal Svijet7 koristi sljedeće društvene medije koji mogu postavljati svoje kolačiće:

Sigurnost

Portal Svijet7 osigurava sigurnost osobnih podataka. Vaši su podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, iskrivljenja odnosno krivotvorenja, manipulacije i neovlaštenog pristupa te neovlaštenog izdavanja.

Maloljetnici

Portal Svijet7 savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Maloljetnici ne bi smjeli davati nikakve osobne podatke na stranicama portala Svijet7 bez dopuštenja roditelja ili skrbnika. Portal Svijet7 nikad neće svjesno prikupljati osobne podatke od maloljetnika, neće ih ni na koji način koristiti, niti će ih odati trećim osobama bez dopuštenja.

Više o korisnim informacijama kako se zaštiti od neželjenih sadržaja na internetu proučite na portalu www.medijskapismenost.hr.

Veze s drugim stranicama

Ova izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na stranice kojima je u domeni (s ili bez ekstenzije) naznačen portal Svijet7 – “www.svijet7.com”. Te stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga unutar portala Svijet7 i izvan njega, a na njih se ne odnosi ova izjava o zaštiti privatnosti. Kad napuštate internetske stranice portala Svijet7, molimo vas da se upoznate s izjavama o politici zaštite privatnosti na svakoj internetskoj stranici koja prikuplja osobne podatke.

Obavijest o promjenama

Svaka promjena naše politike zaštite privatnosti bit će objavljena uz ovu izjavu o zaštiti privatnosti, na početnoj stranici i na drugim mjestima za koje se smatra da su za to prikladna.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Izjava o obradi osobnih podataka u svrhu davanja odgovora ili uspostave kontakta nakon elektronički postavljenog upita

Ispunjavanjem kontaktnoga obrasca i klikom na “SLANJE” (označavanje kontrolne kućice) slažete se da ste pročitali, razumjeli i da se slažete s uvjetima navedenim u nastavku.

Voditelj obrade podataka:
Lonto MEDIA NPO, P.P. 50, HR-10001 Zagreb.

Prikupljanje podataka:
Ime, prezime, e-pošta i tekstualni dio poruke kojeg generira korisnik.

Svrha obrade podataka:
Davanje odgovora ili uspostava kontakta nakon elektronički postavljenog pitanja.

Pravna osnova obrade podataka:
Članak 6. stavak 1 podstavak f) Opće uredbe o zaštiti podataka – pravno opravdani interes voditelja, odnosno održavanje kontakta sa zainteresiranim osobama.

Razdoblje pohrane podataka:
Podatci će se pohranjivati onoliko dugo koliko je potrebno za izvršavanje cilja, odnosno davanje odgovora na poslano pitanje i za daljnje svrhe arhiviranja ovisno o predmetu pitanja. Korisnik u svakom trenutku može zatražiti prestanak komunikacije i brisanje podataka.

Primatelji podataka:
Subjekti koji obrađuju podatke na zahtjev i subjekti ovlašteni za primanje podataka u skladu s važećim zakonom i internim pravilima.

Zahtjevi za pružanje podataka:
Pružanje osobnih podataka dobrovoljno je, ali nužno za davanje odgovora (identifikacija).

Pravo dotične osobe:
Pravo na podnošenje zahtjeva za ispravkom, brisanjem ili ograničavanjem obrade podataka, pravo podnošenja žalbe nadređenom tijelu i pravo pristupa podatcima.

 

Završne napomene

Uznemiravanje možete prijaviti slanjem e-poruke na info@svijet7.com ili abuse@avalon.hr.

Svaki pokušaj hakerskog napada na internetske stranice portala Svijet7 bilježi vašu IP adresu, a slučajeve odmah prijavljujemo policiji i institucijama nadležnim za nadzor i praćenje elektroničkih publikacija.

 

U Zagrebu 6. veljače 2019.
ŠIFRA INTERNOG DOKUMENTA: 152849-06022019AA