in

Pannonian Challenge postalo međunarodno natjecanje C1 kategorije, sudionici BMX discipline prikupljat će bodove za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Veliki korak za festival koji je skupina entuzijasta pokrenula na osječkom Srednjoškolskom igralištu

Pannonian Challenge
Foto: Samir Kurtagić

Najveće extremno-sportsko i glazbeno događanje u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi uvršteno je u UCI (Union Cycliste Internationale) kalendar. U novoj kategoriji natjecanja BMX vozači prikupljat će bodove za Olimpijske igre u Tokiju.

Članstvo u UCI federaciji za Pannonian Challenge donosi niz novih prilika za sve natjecatelje

Jubilarna 20. obljetnica Pannonian Challengea ostat će u uspomeni na jedno od najvećih priznanja u dva desetljeća postojanja. Pannonian Challenge postalo je međunarodno natjecanje C1 kategorije. U njoj će sudionici BMX freestyle discipline moći prikupljati bodove za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Ovo je veliki korak za festival koji je skupina entuzijasta pokrenula na osječkom Srednjoškolskom igralištu, da bi u međuvremenu izrastao u globalno poznato okupljanje ekstremnoga sporta i urbane kulture.

Pannonian Challenge
Foto: Samir Kurtagić

„S ulaskom u UCI federaciju stigla nam je prilika da podignemo cijelo događanje na višu razinu. Kao što mnogi zasigurno već znaju, sljedeće godine u Tokiju će se po prvi put natjecati i vozači BMX-a i skatea. Ponosni smo što će Pannonian Challenge postati dio sportske povijesti. Svake godine u Osijeku okupljamo odličnu ekipu. Ovog lipnja očekujemo i dolazak najboljih svjetskih vozača i brojnih reprezentacija. Za sada već imamo najavljen dolazak reprezentacija iz Velike Britanije, Rusije i Mađarske. Broj prijavitelja raste, što nam jamči najveći Pannonian Challenge dosad“, najavio je Jurica Barać, voditelj projekta Pannonian Challenge.

Pannonian Challenge
Foto: Samir Kurtagić

Pannonian Challenge i ove će se godine održati u skate parku u blizini popularnog osječkog kupališta Copacabana. Ondje će se od 5. do 9. lipnja održati natjecanja u disciplinama skate boardinga, BMX-a i inlinea. Pokazna disciplina bit će vožnja romobila. Ovdje je i glazbeni dio festivala u kombinaciji rock i electro zvuka, na kojem će nastupiti najbolja imena regionalne urbane glazbene scene.

klaićeva podmornica

Čudo u Klaićevoj, uređaj za magnetnu rezonanciju postao je podmornica, prvi put uspjeli snimiti dječaka bez opće anestezije

Čitali knjige prolaznicima – tiha performativna akcija “Čitam” osvanula u centru Zagreba