Pažljivo pročitate Opće uvjete korištenja portala Svijet7.

Uvjeti korištenja podložni su promjenama u bilo koje vrijeme.

Opći uvjeti korištenja portala Svijet7 sadržani su u 8 glavnih poglavlja.

 1. Uvod u Opće uvjete korištenja
 2. Obveze korisnika i posjetitelja
 3. Autorska prava
 4. Zaštita privatnosti i tajnost podataka
 5. Poveznice na druge web-stranice i sadržaji dobiveni od korisnika i posjetitelja
 6. Ukidanje i zabrana korištenja usluga portala Svijet7
 7. Prenošenje sadržaja s portala Svijet7 u drugim medijima
 8. Ostalo

Uvod u Opće uvjete korištenja

Portal Svijet7 omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja portala koje su regulirane ovim uvjetima korištenja. Korištenjem portala Svijet7 smatra se da su korisnici i posjetitelji u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Portal Svijet7 svojim korisnicima i posjetiteljima pruža pristup sadržajima koji uključuju članke životnog stila, zabave, kulture, sporta i drugih tema raspoređenih u nekoliko rubrika.

Portal Svijet7 zadržava pravo ukidanja, promjene sadržaja i uvjeta korištenja, kao i promjenu izgleda svih servisa i podstranica koje su dio portala Svijet7 bez prethodne najave. Portal Svijet7 nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja, korisnik (posjetitelj) se slaže da će usluge portala Svijet7 uključivati i promidžbene sadržaje (reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke za redovito obavještavanje posjetitelja/korisnika portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala Svijet7).

Portal Svijet7 u potpunosti se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz korištenja portala Svijet7 ili je na bilo koji način vezana za njegovo korištenje kao i za radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na portalu Svijet7 te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani, a vezana je uz uporabu ili zlouporabu korištenja sadržaja na portalu Svijet7.

Obveze korisnika i posjetitelja

Posjetiteljima i korisnicima portala Svijet7 nije dopušteno:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, a odnosi se na sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički, šovinistički ili štetan na bilo koji drugi način
 • objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima i posjetiteljima
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje uime druge fizičke ili pravne osobe
 • objavljivanje sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, a za koje nije navedeno da se ne smije prenositi
 • manipuliranje informacijama kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje portalom Svijet7
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke i/ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima i posjetiteljima bez njihovog pristanka ili traženja
 • korištenje portala Svijet7 za širenje netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. spamanje)
 • korištenje vizualnog identiteta bez prethodnog dopuštenja
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Autorska prava

Sadržaj portala Svijet7 zaštićen je autorskim pravima. Dokumenti, tekstovi, članci, podaci i informacije objavljeni na portalu Svijet7 ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka urednika/administratora/vlasnika portala Svijet7 ili na bilo koji način na koji se može uzrokovati šteta portalu Svijet7 i bilo kojoj trećoj strani.

Ako korisnik ili posjetitelj smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu Svijet7, o tome je dužan izvijestiti urednika/administratora/vlasnika portala koristeći adresu elektroničke pošte dostupne na portalu Svijet u rubrici Impressum.

Sadržaj objavljen na portalu Svijet7 smije se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu te uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te svakog navedenog ograničenja prava.

Napomena: Medijima je dopušteno prenositi cjelokupan sadržaj portala Svijet7 uz obvezno citiranje izvora i/ili članka koji se veže uz objavljenu informaciju prikupljenu na portalu Svijet7. Portal Svijet7 aktivno potiče pluralizam medija.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Portal Svijet7 obvezuje se poštivati anonimnost i privatnost korisnika i posjetitelja portala Svijet7. Portal Svijet7 može prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja samo uz njihovu suglasnost. Navedeni podaci će se koristiti u svrhu informiranja korisnika/posjetitelja, boljeg uvida i razumijevanja potreba te zahtjeva korisnika/posjetitelja portala Svijet7. Podaci o korisniku/ posjetitelju neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. Ostale uvjete u kojima se prikupljaju osobni podaci pročitajte na stranici Pravila privatnosti.

Poveznice na druge internetske stranice i sadržaji dobiveni od korisnika i posjetitelja

Portal Svijet7 sadrži dokumente, podatke i informacije kao i veze do drugih internetskih stranica kreiranih od trećih osoba (poveznice) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Portal Svijet7 nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na internetskim stranicama kreiranim od trećih osoba.

Portal Svijet7 nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na portalu Svijet7 niti za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na portalu Svijet7. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika/posjetitelja na portalu Svijet7 i izvan njega isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika/posjetitelja gdje portal Svijet7 nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa. Portal Svijet7 ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici i posjetitelji te ne može garantirati točnost, porijeklo ili kvalitetu takvoga sadržaja.

U slučaju saznanja da neki sadržaj krši pravne propise Republike Hrvatske ili narušava ugled portala Svijet7 kao medija, portal Svijet7 zadržava pravo uklanjanja takvog sadržaja s portala Svijet7 bez prethodne obavijesti. Portal Svijet7 neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja portala Svijet7.

Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiteljima portala. Portal Svijet7 zadržava pravo da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju korisnici i posjetitelji portala Svijet7 koristi u promotivne svrhe.

Ukidanje i zabrana korištenja usluga portala Svijet7

Portal Svijet7 zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili koji ne odgovara ovim uvjetima korištenja. Portal Svijet7 ima pravo ukinuti korisnički račun registriranog korisnika bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih uvjeta korištenja. Portal Svijet7 ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkoga računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Napomena: Navedeni uvjeti odnose se na segmente stranice u kojima je moguća/nužna registracija i za koje portal Svijet7 mora omogućiti kreiranje korisničkoga računa. U trenutku pitanja Općih uvjeta korištenja portal i dalje ne koristi stranice koje zahtijevaju registraciju korisnika.

Prenošenje sadržaja s portala Svijet7 u drugim medijima

Tiskani i elektronički mediji mogu prenositi autorska djela s portala Svijet7 pod navedenim uvjetima:

 • ako autor nije izričito zabranio reproduciranje, distribuiranje i priopćavanje javnosti svojeg djela te ako se autorsko djelo koristi u opsegu koji odgovara svrsi i načinu izvještavanja
 • obvezno je prilikom reproduciranja, distribuiranja i/ili priopćavanja javnosti prenesenog autorskog djela u tekstu/članku/objavi/videozapisu naznačiti izvor i autorstvo djela poveznicom koja izravno vodi na citirani tekst
 • obvezno je u tijelu teksta prenesenog autorskog djela naznačiti oznaku internetske stranice na kojoj se nalazi izvorni članak odnosno autorsko djelo koji se prenosi
 • prilikom prenošenja autorskog djela nije dozvoljeno mijenjanje smisla, kao ni slobodna interpretacija teksta (osim ako je riječ o formi koja zahtijeva analizu sadržaja)
 • za objavljivanje odnosno reproduciranje, distribuiranje i/ili priopćavanje javnosti fotografije ili videozapisa (ne odnosi se na tekst) izvorno postavljenih na portalu Svijet7 u drugim tiskanim i/ili elektroničkim medijima ili na drugim platformama, savjetuje se pravovremeno traženje pisane/usmene suglasnosti uredništva portala Svijet7.

Pravila navođenja (citiranja) portala Svijet7 u drugim medijima

Puni naziv: “Portal Svijet7”
Skraćeni naziv: “Svijet7”
Internetska stranica: “www.svijet7.com” ili “svijet7.com”

Sklanjanje (deklinacija) naziva

Skraćeni naziv i naziv internetske stranice se ne sklanja.
Deklinacija punog naziva: (N – Portal Svijet7, G – Portala Svijet7, D – Portalu Svijet7, A – Portal Svijet7, V – Portalu Svijet7, L – Portalu Svijet7, I – Portalom Svijet7)

Ostalo

Portal Svijet7 zadržava pravo bez najave povremeno promijeniti ili modificirati pravila. O važnim promjenama i dopunama pravila, portal Svijet7 može, ali nije dužan obavijestiti korisnike objavom na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na portalu Svijet7, smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

U Zagrebu 6. veljače 2019.
ŠIFRA INTERNOG DOKUMENTA: 548246-06022019AA