Dobro došli, ovo je Svijet7!

Portal za opuštanje, razonodu, informiranje o važnim društvenim događanjima, škrabica najboljih recepata, svjetskih trendova, nezaboravnih destinacija i prostor kreativnih ideja.

Portal Svijet7 apolitičan, neovisan i u potpunosti besplatan internetski portal, a sadrži članke, vijesti, priče, kolumne, izvještaje, izravne prijenose i reportaže.

Krećemo polako i sigurno, temeljito i precizno.

Pratiti ritam 21. stoljeća u globaliziranom svijetu postao je nemoguća misija. Količina informacija, profesionalni standardi izvještavanja i sve više komunikacijskih sredstava ne dopušta nam da se posvetimo bitnim i zanimljivim pričama, zabavnim trenucima i uzbudljivim prizorima.

Misija portala Svijet7 je pružiti čitateljima predah od stresnih minuta u danu i zabaviti ih zanimljivim, atraktivnim te kreativnim pričama i idejama vrijednih pažnje. Fokus tema je na životnim pričama, novim tehnologijama, digitalnom marketingu, putovanjima, hrani, hrvatskim metropolama i problemima običnog čovjeka – ljudskim pravima, nepravilnostima u svakodnevnom životu, marginaliziranim društvenim zajednicama te volonterima. Pratimo i društvene zanimljivosti te sva najnovija događanja, u korak s vremenom i trendovima.

„Copy-paste novinarstvo”

„Mi nismo copy-paste portal.”, „Ne zagovaramo kopiranje s drugih portala.”, „Ovo nije riječ o još jednom portalu koji kopira s drugih.” – urnebesne su izjave koje se čuju svakih nekoliko mjeseci dolaskom novih portala na domaću medijsku scenu. Obećanja nekad nisu ostvarenja. Mi naše riječi uzimamo ozbiljno. Informacije tražimo, obrađujemo i objavljujemo samostalno, portal uređujemo neovisno, a djelujemo jasno, kritički, necenzurirano i bez lažnih obećanja.

Dojke, spolovila i ostale čari novinarstva

Vjerojatno se pitate koliko će ove riječi i obećanja trajati? Koliko će nam trebati da samo otvorimo takvu rubriku i vodimo se niskim strastima? Kada ćemo prvi puta objaviti intimne članke koji bude znatiželju?

Nikada, pa ni tada.

Ne vodimo se onime što „se najbolje prodaje”, ne pišemo „zato da bi čitatelji klikali” i ne trošimo vrijeme da „bi svima ugodili”. Ponekad ozbiljno, ponekad zabavno, ali uvijek istinito, informativno, novo i analitičko. Cilj nam je pružiti novo, zanimljivo i aktualno. Svakoga dana pažljivo biramo priče, mjesta, događaje i osobe vrijedne pažnje i informiranja. Za nas se znatiželja ne budi niskim strastima, već visokim standardima.

„Jednostavno. Zanimljivo. Novo.”

To je naša krilatica kojom se vodimo svakoga dana. Tek smo na početku, vremena je mnogo, ideja još više, a prostora na internetu najviše. Trudit ćemo donositi što više priča, a čitateljima želimo ugodan boravak na našem malom internetskom prostoru, konstruktivnu raspravu i osmijeh na licu za svaku priču koja vam uspije popraviti dan.

Zadnje, ali ne i posljednje…

Važne informacije koje trebate znati navedene su u Impressumu. Uvjete korištenja pogledajte ovdje, kao i Pravila privatnosti. Zapratite nas na Facebooku i Twitteru. Kontaktirajte nas telefonom, SMS-om, elektroničkom poštom ili porukom na društvenim mrežama. Ako nemate nijedan raspoloživi kanal, poslati nam možete čak i poštu. Informacije su ovdje.

Ako i dalje volite ispunjavati obrasce poput onih u uredima gradske uprave, ne brinite, imamo i rješenje za to – jednostavno ispunite ovaj obrazac. Javit ćemo vam se vrlo brzo.

Radimo i nedjeljom, praznikom, blagdanom, po kiši, suncu, snijegu i buri.

Čitamo se!

Andro Anić
urednik portala
andro.anic@svijet7.com