in

MIRNINE BABUŠKE Ovaj Instagram profil osvaja Hrvatsku, već mjesec dana ga neprestano gledamo, evo i zašto

Snapchat filteri koji kroz humor osvajaju na prvu

Svima je jasno da je danas više nego izazov pronaći dobar sadržaj. Sitcomi se ne snimaju, televizijski je program bolesno dosadan, a onaj medijski umara. Ovdje uskače Mirna Savić, zagrebačka slobodna novinarka, autorica Instagram profila Mirnine babuške – koji polako, ali sigurno osvaja internet svojim genijalnim impresijama.

Vrsna poznavateljica takozvane internetsko-društvene pop kulture

Iako ova izmišljena izvedenica kulture nikada neće postojati, samo će oni koji dobro percipiraju društvene situacije i stavljaju ih u kontekst humora prepoznati koliko su ove situacije zaista komične.

Mirnin profil upravo je odraz društva u kojem živimo. Pomalo ograničenog, mozgovno kapacitiranog i na trenutke izgubljenog.

Bez imalo srama

Neopterećena, zabavna i potpuno vedra, osvojila je brojne obožavatelje i tisuće videopregleda. Koliko smo je nahvalili, a nije nam čak ni platila.

Na blogu mirnasavic.com (jako kreativnog imena) Mirna je pokrenula “Onaj dobar Blog”, kao rezultat na sve veći broj ljudi koji su odlučili započeti bloganje. U rubrici jednako kreativnog naziva “O meni”,

Mirna opisuje:

“Skroz studij novinarstva, pa malo političke komunikacije, pa malo odnosa s javnošću (uuuuu puno nazivaa), u toj svojoj fakultetskoj šopskoj salati naučila sam kako mi, ljudi, ovisimo o komunikaciji. Onoliko koliko Severina voli miris kamiona i hormona do plafona, toliko ostatak nas želi kontakt.”

Koje su to Mirnine babe?

Više ih je. Idemo ih upoznati.

Kristina Kika Nokti Priwatno

Totalno suptilna. Totalno iskrena. Totalno (ne)egocentrična.

Loš vic (merkat i majmun)

Toliko loš da smo se upišali od smijeha na vic o Hercegovcima.

Prva Gospođa Hrvatske

Baba kojoj klasično “Ne igra to men’ ulogu”

Mirna je inače kći poznatog glazbenika Massima. Do svibnja ove godine radila je kao radijska voditeljica na radiju Enter Zagreb. Bila je i voditeljica na HRT-u, a prije toga radila i na radiju Soundset.

Mirni želimo svu sreću. Da bude sve, samo ne mirna, i da u isto ovo vrijeme za godinu dana dobije više paketa ispred kuće nego bilo koja “influenserka na Balkanu” (trenutni naziv za uspjeh).

Sve vam baš nećemo otkriti. Samo ćemo reći, pazite dok gledate dnevne priče (storyje), neki su kategorija NSFW (Not safe for work).

Zapratite Mirnine babuške i nasmijte se kao nikada do sad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Loading…

Komentari

komentara

Google Hrvatska u 2017. godini: što smo ga najviše pitali?

torta od mandarina

Ovo je torta od mandarina, mali slatki raj i najfinija slastica ovih blagdana