in

Dolazi zima, ali se vraća Vrtlarica, kreće sedma sezona popularne HRT-ove emisije

Sedma sezona emisije donosi i brojne korisne savjete iz područja njege tijela organski uzgojenim biljkama, ali i zanimljive i ukusne recepte za jela skuhana isključivo od biljaka iz vlastita vrta.

Foto: HRT

Nova sezona rado gledane i hvaljene emisije Vrtlarica počela je s prikazivanjem od nedjelje 10. prosinca na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) s početkom u 15.40. Uvijek inovativna i zanimljiva popularna će Vrtlarica u sedmoj sezoni gledateljima donijeti mnoštvo zanimljivih priča iz organskoga vrtlarstva uz primjere iz vlastita vrta.

vrtlarica

Nova Vrtlarica donosi iskustva i preko granice

„Putovala sam i posjetila začetnike organskoga uzgoja u Velikoj Britaniji i vodeće krajobrazne arhitekte u Nizozemskoj. Također sam bila i u nekima od najpoznatijih arboretuma, pa će nova sezona Vrtlarice gledateljima zasigurno donijeti i dobre zamisli u oblikovanju krajobraza“. Poručila je autorica emisije, inženjerka hortikulture Kornelija Benyovsky Šoštarić.

vrtlarica

Sedma sezona emisije donosi i brojne korisne savjete iz područja njege tijela organski uzgojenim biljkama

U novoj sezoni mjesta se pronašlo i za zanimljive i ukusne recepte za jela skuhana isključivo od biljaka iz vlastita vrta. „I u vrtu i u kozmetici ustrajem na realnim savjetima koje svatko može primijeniti bez obzira na to ima li novca i ne odričući se kvalitete“, napominje autorica HRT-ove Vrtlarice.

vrtlarica

Kornelija Benyovsky Šoštarić uvijek ističe kako svatko može biti organski vrtlar ako to želi. Za doživljaj vrtlarenja u najljepšemu obliku nije potrebno mnogo. Potrebno je pronaći malo vremena, a za početak je dovoljno samo nekoliko gredica ili čak posuda. Kornelijin je cilj stvaranje vrta koji će zadovoljiti sve potrebe njezine obitelji za hranom, ogrjevom, lijekovima i estetskim doživljajem.

vrtlarica

HRT-ova emisija Vrtlarica tijekom posljednjih je godina stekla veliku popularnost te brojne gledatelje u susjednim državama. Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji te Crnoj Gori. Autorica je emisije Kornelija Benyovsky Šoštarić. Snimatelj i redatelj je Nino Šoštarić. Osim nedjeljom na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) Vrtlarica će biti dostupna i na internetu. Putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Loading…

Komentari

komentara

priča iz tramvaja

Priča iz tramvaja: “Možda sam siromašan, ali nisam zločest”

samsung 512 gb

Budućnost ne poznaje limite: Samsung počeo proizvodnju prve univerzalne flash memorije od 512 GB