samsung 512 gb
in

Budućnost ne poznaje limite: Samsung počeo proizvodnju prve univerzalne flash memorije od 512 GB

Postavljanje nove granice za pohranu podatka na mobilnim uređajima prilikom upravljanja sve većom količinom multimedijskog sadržaja

Samsung Electronics, svjetski lider u naprednoj memorijskoj tehnologiji, počeo je s masovnom proizvodnjom prvog ugrađenog, univerzalnog Flash Storage (eUFS) rješenja od 512 gigabajta (GB) za uporabu u mobilnim uređajima nove generacije. Korištenjem Samsungovih najnovijih 64-slojnih 512-gigabitnih (Gb) V-NAND čipova, novi 512GB eUFS paket pruža neusporediv kapacitet pohrane i izvanredne performanse za nadolazeće pametne telefone i tablete.

“Novi Samsungov eUFS od 512GB pruža najbolje ugradbeno rješenje za pohranu na premium pametnim telefonima nove generacije čime svladava potencijalna ograničenja u performansama sustava koja se mogu pojaviti prilikom korištenja micro SD kartica”, rekao je Jaesoo Han, izvršni potpredsjednik Odjela za prodaju memorije i marketinga u tvrtki Samsung Electronics.

samsung 512 gb

Svi zajedno – Samsungov novi 512GB UFS koji se sastoji od osam 64-slojnih 512GB V-NAND čipova i kontrolnog čipa – udvostručuju gustoću Samsungovog prethodnog 48-slojnog 256GB eUFS-a koji se temelji na V-NAND-u, u jednakom prostoru kao i paket od 256GB.

Povećani kapacitet pohrane eUFS-a omogućit će mnogo veće mobilno iskustvo

Primjerice, novi veliki kapacitet eUFS omogućuje vodećem pametnom telefonu pohranu od oko 130 4K Ultra HD (3840×2160) video zapisa u trajanju od 10 minuta. To je desetorostruko povećanje u odnosu na 64GB eUFS koji omogućuje pohranu samo oko 13 video zapisa iste veličine.

Novi skup vlastitih tehnologija

Da bi se povećale performanse i energetska učinkovitost novog 512GB eUFS-a, Samsung je predstavio novi skup vlastitih tehnologija. Napredno 64-slojno strujno kolo od 512Gb V-NAND i nova tehnologija upravljanja energijom u kontroleru od 512GB eUFS smanjuju neizbježan porast potrošnje energije. To je posebno važno jer novo 512GB eUFS rješenje sadrži dvostruko više stanica u usporedbi s 256GB eUFS. Osim toga, kontrolni čip 512GB eUFS-a ubrzava proces mapiranja prilikom pretvaranja logičkih blok adresa na adrese fizičkih blokova.

Samsungov 512GB eUFS ima snažne performanse za čitanje i pisanje

Sa svojim sekvencijalnim čitanjem i zapisima koji dosežu 860 megabajta u sekundi (MB/s) i 255MB/s, ugrađena memorija od 512GB omogućuje prijenos video zapisa od 5GB koji je ekvivalent Full HD na SSD za otprilike šest sekundi, više od osam puta brže nego tipična micro SD kartica.

samsung 512 gb

U slučaju uobičajenih operacija novi eUFS može čitati 42.000 IOPS i napisati 40.000 IOPS. Na temelju eUFS-ovih brzih slučajnih zapisa, koji su otprilike 400 puta brži od 100 IOPS brzine konvencionalne micro SD kartice, mobilni korisnici mogu uživati ​​u savršenim multimedijalnim iskustvima kao što su kontinuirano fotografiranje u visokoj rezoluciji, ali i traženje datoteka i preuzimanje videozapisa u dual-app načinu gledanja.

Slično tome, Samsung namjerava povećati agresivni obujam proizvodnje svojih 64-slojnih 512Gb V-NAND čipova, uz proširenje svoje 256Gb V-NAND proizvodnje. To bi trebalo zadovoljiti povećanu potražnju za naprednom ugradbenom mobilnom pohranom, kao i za vrhunskim SSD-ovima i prijenosnim memorijskim karticama visoke gustoće i performansi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Loading…

Komentari

komentara

vrtlarica

Dolazi zima, ali se vraća Vrtlarica, kreće sedma sezona popularne HRT-ove emisije

advent u zagrebu

Advent u Zagrebu: Ovo je Sweetmas, ruta zbog koje ćete pojesti kolačić više