advent u zagrebu
in

Advent u Zagrebu: Ovo je Sweetmas, ruta zbog koje ćete pojesti kolačić više

Poznata slastičarka Petra Jelenić osmislila novu rutu mobilne aplikacije Zagreb Be There

Turistička zajednica grada Zagreba i ovog je Adventa odlučila razveseliti posjetitelje novom rutom međunarodno nagrađivane mobilne aplikacije Zagreb Be There. Advent u Zagrebu bogatiji je za još jednu rutu. Sweetmas ruta sadrži lokacije na kojima se može pojesti nešto slatko. Osmislila ju je najpoznatija hrvatska majstorica slastičarstva Petra Jelenić.

advent u zagrebu

Podsjetimo, aplikacija je nešto poput lokalnog insajdera kojeg svaki posjetitelj može nositi u džepu i tako pomoću pametnog telefona otkrivati i ona manje «turistička» mjesta u gradu.

U ljetne i adventske dane, uz redovite rute, aplikacija sadrži i one privremene, nastale na preporuku poznatih osoba.

Iako namijenjena prvenstveno turistima, rado je koriste i Zagrepčani

Ako se odluče za Sweetmas rutu, turisti će tako ovog Adventa otkriti mjesta gdje mogu pojesti i one “tradicionalne” kolače, ali i mjesta s modernijim i inovativnijim slasticama. Prema preporuci Petre Jelenić u ruti je izdvojeno sedam slatkih lokacija. Slastičarnice Cukeraj, Orijent, Time, Medenko (Cafe u dvorištu), 041, lokal Vis à Vis by Vincek i pekarnica Korica.

advent u zagrebu

“Cukeraj nudi spoj domaćih i rustikalnih kolača. Tamo sam pojela jednu od najukusnijih torti od lješnjaka”, kaže Petra Jelenić i dodaje: “Kod Orijenta se divim njihovoj tradiciji, inovativnosti i ustrajnosti, kao jednoj od najstarijih slastičarnica u Zagrebu. Time slastičarnica je hi-tech i nudi mala remek-djela. Ovisna sam Duploj čokoladi i sladoledu od cvijeta Lipe i tostiranim sjemenkama suncokreta u Medenku. U slastičarnici 041 nikad ne znam koji ću sladoled prvi uzeti, ali najčešće završim na malini. Vis à Vis by Vincek jedini je lokal koji nudi slastice prilagođene ljudima na posebnim režimima prehrane. Korica je pekarnica koja radi kruh samo s izvornim namirnicama i na tradicionalan način”.

advent u zagrebu

Advent u Zagrebu iz perspektive Petre Jelenić

Pored Sweetmas rute tu je i osvježena tradicionalna ruta Advent Zagreb. U njoj su ove godine, uz uobičajeni Zrinjevac, Fuliranje, Ledeni park i Štros, još i Tunel Grič te Gornji grad.

advent u zagrebu

Aplikacija funkcionira na principu igre. Posjetitelji koji obiđu cijelu rutu i prijave se na svakoj lokaciji uz hashtag #BeThereZagreb osvajaju nagrade.

Besplatna je i dostupna na Android i iPhone uređajima, a može se preuzeti i s mikrostranice betherezagreb.com.

Aplikacija koju je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba osmislila agencija Bruketa&Žinić&Grey osvojila je međunarodno priznanje na Tourism&Strategy Festivalu u Parizu 2015. godine za najbolju digitalnu turističku promociju u Europi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Loading…

Komentari

komentara

samsung 512 gb

Budućnost ne poznaje limite: Samsung počeo proizvodnju prve univerzalne flash memorije od 512 GB

Google Hrvatska u 2017. godini: što smo ga najviše pitali?