in

HRT-ova animirana serija prikazivat će se u SAD-u, Kini i Južnoj Koreji

Uskoro će biti dostupna na DVD-u te mrežnim stranicama HRT-a

mišo i robin

Nakon što je animirana serija Hrvatske radiotelevizije (HRT) Mišo i Robin ove godine prikazana hrvatskim gledateljima, pobudila je iznimno zanimanje na svjetskome tržištu.

mišo i robin

Jedan od najuglednijih svjetskih distributera animiranih sadržaja za djecu Monster Entertainment iz Irske prepoznao je kvalitetu serije. Time će se HRT-ova serija Mišo i Robin uskoro početi prikazivati u Kini, Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama.

mišo i robin

Plasman i uspjeh rezultat suradnje HRT-a i nezavisne produkcijske tvrtke Recircle

Dvadesetak se godina nakon posljednje produkcije animirane serije za djecu u Hrvatskoj, skupina kreativaca okupljena u produkcijskoj kući Recircle prijavila na natječaj za dječji program Hrvatske radiotelevizije i proizvela animiranu seriju Mišo i Robin u tehnici 2D. Serija je nastala po predlošku aplikacije za djecu Adventures of Choro and Robin. Prikazivala se na Drugome programu Hrvatske televizije u jutarnjoj emisiji za djecu Juhuhu.

mišo i robin

Autori su serije Mišo i Robin dizajneri i animatori Vjekoslav Živković, Marija Ivšić i Denis Alenti. Uz njih su u kreativnome timu suscenaristica Martina Čip Škulić i dječja psihologinja Ana Nukić. Autor uvodne pjesme je Srđan Gulić Gul. Ovdje su i londonska skladateljica Ana Roman te ekipa sjajnih mladih animatora. Producentica serije je Miljana Dragičević.

mišo i robin

U povodu velikog uspjeha Hrvatske radiotelevizije i cijele hrvatske produkcije animiranih serija priprema se izdanje serije Mišo i Robin na DVD-u. Serija će biti dostupna i putem mrežnih stranica HRT-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Loading…

Komentari

komentara

little miss puu

Little Miss Puu: originalne drvene daskice koje će vas osvojiti na prvu

Požeško-slavonska županija

Požeško-slavonska županija i njena bogatstva otkrivaju više nego što mislite