in

Fantastic Zagreb – i ovog ljeta uživajte u najvećem žanrovskom festivalu u regiji

Od 29. lipnja pa sve do 9. srpnja, ljubitelji fantastike moći će svaki dan uživati u filmskim poslasticama

fantastic zagreb
Foto: Nikola Madunović

Sedmo izdanje Fantastic Zagreba počelo je na Ljetnoj pozornici Tuškanac, premijerom filma Baby driver (Vozač), koji je izašao tek nedavno, a u naša kina stići će tek krajem kolovoza. Osim toga, tijekom 11 dana festivala, u različitim programskim sekcijama, prikazat će se niz filmskih premijera: Panorama, Americana, Orient Express, Ponoćno ludilo, Nordijski fokus i mnogi drugi.

Od 29. lipnja pa sve do 9. srpnja, ljubitelji fantastike moći će svaki dan uživati u filmskim poslasticama

Naglasak nije samo na najnovijim filmovima, već i na kulturnoj žanrovskoj klasici proslavljenih autora. „Jedini smo žanrovski festival u Hrvatskoj, a jedinstveni u cijeloj regiji. Uživat će svi ljubitelji fantastike, ali ovo je i prilika za mlade da vide  klasike na velikom, filmskom platnu“, rekao je direktor festivala, filmski novinar i kritičar Stjepan Hundić, inače i sam zaljubljenik u SF tematiku.

fantastic zagreb
Foto: Nikola Madunović

Dvije filmske večeri na Medvedgradu

Osim  Ljetne pozornice Tuškanac, koju je nakon četrdeset godina ponovo otvorio upravo ovaj festival, dvije će se filmske projekcije održati na magičnoj lokaciji s pogledom na cijeli Zagreb – na Medvedgradu. „U suradnji s Motovun film festivalom, u petak, 7. srpnja, na Medvedgradu će se održati regionalna premijera filma Bar, a nakon projekcije imamo tulum!“, najavio je Hundić. Idući dan na istoj lokaciji možete pogledati film The thing (Stvor) Johna Carpentera nakon čega također slijedi party.

fantastic zagreb
Foto: Nikola Madunović

2017. je godina okruglih rođendana

Posljednji dan festivala na Ljetnoj pozornici Tuškanac održat će se posebna projekcija jednog od najvećih filmskih klasika – filma Metropolis koji ove godine slavi čak 90 godina od svoje premijere. Još će neki dobri, stari filmovi  proslaviti svoje okrugle godišnjice: Conan Barbarin i Poltergeist slave 35 godina, dok je 30 godina prošlo od premijere filma Robocop. Sve ćete ih, naravno, imati prilike pogledati na ovogodišnjem izdanju Fantastic Zagreb film festivala.

Detaljne informacije o programu i projekcijama možete pronaći na webu http://2017.fantastic-zagreb.com/  ili pak na Facebook stranici https://www.facebook.com/FantasticZagreb/ .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Loading…

Komentari

komentara

Town Tales

Zagreb ima svoju društvenu igru – Town Tales, istražite grad i zabavite se na drugačiji način

Osječko ljeto kulture

Osječko ljeto kulture – najveće ljetno kulturno osvježenje na istoku Hrvatske