in

U jeku lokalnih izbora, robna marka paste za zube genijalnom kampanjom iznenadila javnost

„Bez nas desni pocrvene”, jedan je od natpisa na plakatima kampanje

pokažimo zube
Foto: Pokažimo zube/Plidenta Press

Ako ste ovih dana i u svojem gradu vidjeli plave plakate s oznakom #pokazimozube koji su zadnjih nekoliko tjedana bili postavljeni na javnim površinama, sigurno ste se zapitali o kojoj je političkoj opciji riječ. Na plakatima su pisale poruke poput „Bez nas desni pocrvene”, „Most nije naša opcija”, „Nama ne trebaju fontane” i slično.

Riječ je o kampanji nove Plidentine paste za zube.

Riječi u politici naspram onih u stomatologiji

Od 10. svibnja, kampanja je odabrala idealno vrijeme za 10-dnevnu kampanju prije lokalnih izbora. Postavljali su plakate diljem Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke i Zadra te promovirali objave na Facebooku, Twitteru i Instagramu i tako dolazili do željene publike. Riječima koje asociraju na političke stranke (desni, crveno, most, krunica i slično), a koji u stomatologiji imaju drugačije značenje, pobudili su znatiželju u javnosti.

Plidentina kampanja pokazuje kako čak obećanja i ideje mogu izazvati i zdravi osmijeh na licu, bez obzira radi li se o izumu nove zubne paste ili pomoći u liječenju problema.

Iako je veliki dio komentara bio jako pozitivan, brojni su komentirali kako je igra riječi nije primjerena za istovremenu promociju tijekom izborne utrke. Kampanju su tjedan dana držali u tajnosti, a onda su poslali poruku da sve očekuje obraćanje javnosti.

Nakon toga otkriveno je o čemu se radi i otkriven je završna grafika koja pokazuje nove paste za zube.

U šaljivom završetku videoprezentacije kampanje čuje se i dobro poznata verzija uzvika „Imamo Predsjednicouuuu!” koji je izmijenjen, logično, u „Imamo Plidentooouuu!”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Loading…

Komentari

komentara

share istria

Kampanja Share Istria promovirala Istru na svjetskoj razini, rezultati se mjere u milijunima

pets only

PETS ONLY: Od hobija pretvorila posao, danas zapošljava 3 osobe, 30-ak studenata i ima tvrtku za čuvanje ljubimaca